סוגים של שירותי ענן בישראל
את שירותיו של הענן ניתן לסווג בצורה רחבה למספר סוגים עיקריים, להלן:
- תשתית כשירות (Infrastructure as a Service – IAAS)
- פלטפורמה כשירות (Platform as a Service – PAAS)
- תוכנה כשירות (Software as a Service – SAAS)
כל סוג של שירות ענן בישראל נותן מענה ומשרת צרכים עסקיים שונים ומגוונים, כעת נרחיב:
תשתית כשירות IAAS
תשתית זו מספקת משאבים מחשוב וירטואליים באמצעות האינטרנט. תשתית כשירות כוללת בין היתר שירותים כמו למשל אחסון, מכונות וירטואליות ואף רשתות אשר מאפשרים לבעלי עסקים לנהל ולבנות את תשתית ה-IT שלהם בלא כל צורך באיזושהי חומרה פיזית.
פלטפורמה כשירות PAAS
פלטפורמה זו מציעה ומאפשרת למפתחים לבנות ולנהל יישומים מבלי הצורך בהתמודדות עם שכבות התוכנה ו/או החומרה הבסיסיות. פלטפורמה כשירות בין היתר כוללת פיתוח, תוכנות ביניים ואף מסדי נתונים.
תוכנה כשירות SAAS
תוכנה זו מספקת יישומי תוכנה באמצעות האינטרנט על בסיס סבסקריפשן (מנוי), כאשר בפועל יכולים המשתמשים לגשת לאותם היישומים הללו באמצעות דפדפן האינטרנט, ולמעשה מתבטל הצורך בהתקנה ותחזוקה מקומית.
השפה היא זהה, בין אם מדובר על ישראל או ברחבי העולם.
שירותי ענן בישראל לעסקים קטנים
כיום, שירותי ענן בישראל לעסקים קטנים הפכו מאוד פופולריים, במיוחד בעשור האחרון, בייחוד בשל העובדה שהם מספקים דרך הרבה יותר יעילה ונוחה לכל ניהול רשת מחשוב ומשאבי ה-IT.
עסקים קטנים נוטים ליהנות יותר מהגמישות והמדרגיות של השירותים הללו בלא כל הנטל של תחזוקה של תשתית פיזית, ובעצם על ידי כך עסקים קטנים יכולים למנף את השירותים של הענן:
פתרון עלות חסכונית יותר – השירותים בענן מאפשרים בין היתר חיסכון כלכלי על ידי כך שהם הלכה למעשה מפחיתים את הצורך באנשי חומרה ו-IT העולים הרבה יותר ובעצם מאפשרים לעסקים הקטנים להקצות בצורה הרבה יותר יעילה את המשאבים שלהם.
ניהול והגדרה קלים יותר – רבים מהשירותים בענן מתוכננים ומוגדרים להיות ידידותיים למשתמש לצד תהליכים פשוטים של הגדרה וממשקים יותר אינטואיטיביים, דבר אשר הופך אותם להרבה יותר נגישים, גם אם מדובר באנשים בעלי מומחיות טכנית מוגבלת יחסית.
שיתוף פעולה יעיל – ישנם יישומים וכלים מבוססי ענן, כמו למשל Microsoft 365 או Google Workspace אשר מאפשרים בין היתר שיתוף פעולה חלק בין חברי הצוות ועל ידי כך גם משפרים את התקשורת והפרודוקטיביות בעסק.
גיבוי נתונים / שחזור נתונים – השירותים הללו מציעים מגוון פתרונות אפקטיביים ואמינים של גיבוי נתונים ושחזור נתונים מפני אסון כזה או אחר, מה שבעצם מבטיח שהנתונים העסקיים שלכם בטוחים וניתן לגשת ולשחזר אותם בצורה מהירה במקרים של כשל במערכות או חלילה אובדן של נתונים.
שירותי ענן בישראל – גישה אסטרטגית
שירותי ענן בישראל מנוהלים לוקחים את ניהולו של הענן צעד אחד קדימה לשלב הבא ועל ידי כך מספקים את התמיכה והתחזוקה של מומחים לתשתיות ולאפליקציות על הענן.
שירותי ענן בישראל מועילים במיוחד עבור עבקים אשר חסרים להם מומחיות או משאבים בניהול סביבת הענן שלהם בצורה אפקטיבית.
בין היתר, תכונות מפתח של שירותי ענן בישראל אשר מנוהלים היטב כוללים –
- ניהול יזום – ספקי שירות המנוהלים היטב מפקחים ומנהלים את משאבי הענן לצד הבטחה של ביצועים, תאימות ואבטחה מיטביים ככל הניתן. אסטרטגיה פרואקטיבית זו מסייעת במזעור זמן ההשבתה ואף סיכונים תפעוליים כאלו ואחרים.
- תמיכה של מומחים – עסקים קטנים וגדולים נהנים מהידע והמומחיות של אנשי מקצוע מיומנים אשר מטפלים בתצורת הענן, פתרון בעיות ותחזוקה ועל ידי כך מאפשרים לצוותים להתמקד הלכה למעשה בפעילויות הליבה של העסק.
- אופטימיזציה של עלויות – כאשר שירותים מנוהלים היטב, מקבלים העסקים עזרה בייעול השימוש בענן שלהם, סיוע בזיהוי הזדמנויות לחיסכון בעלויות ואף מניעה מהקצאת יתר. כתוצאה מכך, נובע חיסכון משמעותי בעלויות בעזרת פתרונות ענן נכונים.
שירותים המבוססים ענן הפכו עם השנים למאוד פופולריים וניתן להגדיר אותם כמעין אבן היסוד בכל אסטרטגיה עסקית מודרנית לצד גמישות, אפקטיביות ומדרגיות שאין שני לה.
בין אם אתם בוחנים שירותי ענן בישראל או בעולם, בין אם לעסקים קטנים או גדולים, חשוב להבין את כלל האפשרויות והיתרונות על מנת לקבל החלטות הרבה יותר מושכלות לעסק שלכם.
על ידי אימוץ טכנולוגיית הענן, עסקים עשויים לשפר את היכולות התפעוליות שלהם ולהניע חדשנות ארוכת טווח בנוף הדיגיטלי המתפתח במהירות.
שאלות נפוצות
האם שירותים המבוססים ענן מאובטחים?
ספקי הענן מיישמים אמצעי אבטחה חזקים, לרבות אימות רב-שלבי, הצפנה וביקורות אבטחה רגילות, אך יחד עם זאת מומלץ לבחור בספק בעל מוניטין ולפעול בהתאם לשיטות מומלצות להגנה על הנתונים. שירותי ענן יספקו לכם את המענה הנדרש.
מה ההבדל בין ענן ציבורי, ענן פרטי וענן היברידי?
העננים הציבוריים מופעלים על ידי גורם צד שלישי והם משותפים למספר משתמשים. העננים הפרטיים מיועדים בעיקר עבור ארגון יחיד ומציעים שליטה ואבטחה רבה יותר. העננים ההיברידיים משלבים תכונות של הציבורי והפרטי ועל ידי כך מאפשרים לאפליקציות ולנתונים לנוע ביניהם. חשוב להבחין בין פתרונות מחשוב ענן הקיימים כיום על מנת לבחור את המתאים ביותר.
כיצד יכולים שירותים מבוססי ענן בישראל לסייע להתאוששות מאסון?
שירותי מחשוב לעסקים בענן מספקים פתרונות יעילים וחזקים לשחזור הנתונים מפני אסון כזה או אחר, לרבות גיבוי אוטומטי, שכפול נתונים ועוד. זה מבטיח שחזור מהיר של הנתונים והיישומים במקרים של אובדן נתונים ו/או השבתה.
השמעת המאמר לכבדי ראייה