כך תשמרו על אבטחת המידע בארגון
בדיקת חדירות, המכונה גם בדיקת אבטחה, היא סוג של פריצה אתית. היא מתארת את הפריצה המכוונת של התקפות סייבר מדומות על ידי מומחי הסייבר של הארגון שלכם, תוך שימוש באסטרטגיות וכלים שנועדו לגשת או לנצל מערכות מחשב, רשתות, אתרי אינטרנט ויישומים.
למרות שהמטרה העיקרית של בדיקות חדירות היא לזהות בעיות שניתנות לפריצה חיצונית, אנשי הסייבר יכולים להשתמש גם בטכניקות בדיקת החדירות, יחד עם כלי בדיקה מיוחדים, כדי לבדוק את האיתנות של מדיניות האבטחה של הארגון, את התאימות לרגולציה שלו, מודעות האבטחה של עובדיה, ויכולת הארגון לזהות ולהגיב לבעיות ותקריות אבטחה כגון גישה לא מורשית.
אסטרטגיות נפוצות לביצוע בדיקת חדירות
כהתקפת סייבר מדומה, טכניקות פריצה אתיות מסייעות לאנשי אבטחה להעריך את האפקטיביות של אמצעי אבטחת מידע בארגון. בדיקת חדירות מנסה לנקב את השריון של הגנת הסייבר של ארגון, בודקת פגיעויות ניתנות לניצול ברשתות, אפליקציות אינטרנט ואבטחת משתמשים.
המטרה היא למצוא חולשות במערכות לפני שתוקפים עושים זאת. בהתבסס על המטרות של הארגון, הנה כמה אסטרטגיות נפוצות לבדיקת חדירה:
- בדיקה חיצונית – מדובר בהתקפות על היקף הרשת של הארגון באמצעות נהלים המבוצעים מחוץ למערכות הארגון, למשל, האינטרנט.
- בדיקה פנימית – מבוצעת מתוך הסביבה של הארגון, בדיקה זו מנסה להבין מה יכול לקרות אם היקף הרשת נחדר בהצלחה או מה משתמש מורשה יכול לעשות כדי לחדור למשאבי מידע ספציפיים בתוך הרשת של הארגון.
- בדיקה עיוורת – במקרה זה, הבוחן מנסה לדמות פעולות של האקר אמיתי. לצוות הבדיקות יש מעט מידע או אין מידע כלל על הארגון, אך במקום זאת עליו להסתמך על מידע זמין לציבור, כמו אתר תאגידי, רישום שמות מתחם ועוד, כדי לאסוף מידע על היעד ולבצע את בדיקות החדירה שלו.
- בדיקה כפולה עיוורת – בתרגיל זה, רק כמה אנשים בתוך הארגון מודעים לבדיקה. צוות ה-IT והאבטחה אינם מקבלים הודעה או מידע מראש, וככאלה, הם "עיוורים" לפעולות הבדיקה המתוכננות. בדיקה כפולה סמויה מסייעת לבחון את תהליכי ניטור האבטחה וזיהוי האירועים של הארגון, כמו גם את נהלי ההסלמה והתגובה שלו.
- בדיקות ממוקדות – המכונות גם גישת הדלקת האורות, בדיקת יעדים כוללת גם צוותי IT וגם צוותי בדיקות חדירות. בדיקות ממוקדות דורשות פחות זמן ומאמץ מאשר בדיקה עיוורת, אך בדרך כלל אינן מספקות תמונה מלאה של פגיעויות האבטחה מפני וירוס כופר מה עושים? – הסרה שלו ויכולות התגובה של הארגון למקרי פריצה כמו אסטרטגיות בדיקה אחרות.
בדיקת חדירות ידנית או אוטומטית?
ניתן לבצע בדיקות חדירות באופן ידני או אוטומטי. בדיקות חדירות באמצעות כלי בדיקה אוטומטיים מייעלת את המשאבים על ידי אוטומציה של אלמנטים בתהליך בדיקת החדירה כך שניתן לבצע זיהוי פגיעות באופן רציף וללא התערבות אנושית.
על מנת לספק תובנות קריטיות ליכולת של הארגון לכוונן את מדיניות האבטחה שלו ולתקן פגיעויות שזוהו, בדיקות חדירה צריכות לחשוף ליקויי אבטחה שיאפשרו לתוקפים גישה למשתמש, למערכת, לרשת או לאפליקציה.
התהליך כולל איסוף מידע על יעדים אפשריים, זיהוי נקודות כניסה פוטנציאליות, ניסיון לפרוץ פנימה – באופן וירטואלי או בפועל – ודיווח על ממצאים לצוות האבטחה של הארגון.
עם כל כך הרבה תהליכים נדרשים לביצוע, כלי בדיקה אוטומטיים חוסכים זמן ומפיקים בדרך כלל תוצאות בדיקת חדירות טובות יותר מאשר מאמצים ידניים. אובדן נתונים, מערכות שנפגעו, משתמשים ויישומים – כל אלה הם דברים שמביאים סיכון גבוה לארגון.
בדיקות חדירות, במיוחד בדיקה אוטומטית, יכולה להיות כלי יעיל מאוד כדי לסייע במניעת התקפות בעולם האמיתי ולמתן פגיעויות מסוג זה. חברת יזמקו המלווה עסקים בעולם הדיגיטאלי מזה 40 שנה, תדאג לספק לכם את שירותי בדיקת חדירות המקצועית והאמינה ביותר, בין אם אוטומטית ובן עם ידנית, המתבצעת על ידי מיטב המומחים בתחום. לאחר בדיקה חדירות של חברת 'יזמקו' תהיו בטוחים כי הרשת שלכם מוגנת מפני חדירות לא רצויות ועויינות.
בדיקת חדירות – שאלות ותשובות
מה הוא השלב הראשון לפני תחילת בדיקת חדירות?
בדרך כלל השלב הראשון כולל הגדרת היקף ומטרות הבדיקה, לרבות המערכות בהן יש לטפל ושיטות הבדיקה בהן יש להשתמש. איסוף מודיעין למשל, שמות רשת ותחום, שרת דואר, כדי להבין טוב יותר כיצד יעד עובד ואת הפגיעויות הפוטנציאליות שלו.
כיצד מוצגות תוצאות בדיקת חדירות?
התוצאות של בדיקת חדירות מקובצות לאחר מכן לדוח המפרט:
- נקודות תורפה ספציפיות שנוצלו
- נתונים רגישים שניגשו אליהם
- משך הזמן שבודק החדירות הצליח להישאר במערכת ללא זיהוי
מידע זה מנותח על ידי אנשי אבטחה כדי לעזור להגדיר את הגדרות אבטחת המידע החדשות של הארגון ופתרונות אבטחה אחרים של יישומים לתיקון נקודות תורפה ולהגן מפני התקפות עתידיות.