ניהול סיכונים

הכל על ניהול סיכונים בארגון

אחד הדברים החשובים ביותר לכל בית עסק בימינו הוא השמירה על הסודות המסחריים שלו. אובדן של ידע חשוב או הדלפה של מידע לגורמים לא רצויים, העלולים לפגוע בהצלחת העסק.

הסכנות חמורות הצפויות לארגון כאשר לא דואגים לבצע ניהול סיכונים

מאז הקמתה של רשת האינטרנט העולמית, השתנה העולם מן הקצה אל הקצה. לרשת יתרונות רבים אך השימוש בה עלול לגרום לנזקים לא מעטים. אובדן מידע למשל עלול לגרום לנזק רב ועשוי להתרחש בנסיבות רבות.

במערכות הפעלה נפוצים לא מעט "באגים" שדרכם ניתן לפרוץ למערכת, להוציא ממנה מידע או אף להשבית את פעולתה לגמרי. מלבד "באגים" שהם לעתים חלק בלתי נפרד מהתוכנות, קיימות סכנות אחרות.

מדי פעם עלולות להיות התקפות ישירות על בית העסק, בין אם כחלק מהתקפת סייבר עולמית, ובין אם כחלק מהתקפה נקודתית על מספר מצומצם של בתי עסק. התקפות אלו עלולות לכלול סוסים טרויאנים, וירוסים ותולעים.

וירוסים מופצים באמצעות הדואר האלקטרוני, או דרך תוכנות מסרים אחרות. בפתיחת המסר נדבק המחשב בווירוס והתוצאות עלולות להיות הרסניות.

תולעי מחשב נפוצות אף יותר. הן פועלות באופן עצמאי, מדביקות תוכנות וקבצים ועלולות למחוק קבצים, לשלוח הודעות דוא"ל נגועות וכיוצא בזה.

לקביעת פגישת ייעוץ ללא עלות!
השאירו פרטים ואחד המומחים שלנו יצור איתכם קשר בהקדם

ניהול סיכונים נוספים בארגון

לצד הסכנות החמורות, קיימות גם סכנות מינוריות, שאינן מזיקות בהכרח באופן פעיל, אך הן עלולות לפגוע בניהול התקין של המשרד. אחד ממטרדים אלו הוא דואר זבל.

באמצעות הודעות אלו מופצות לפעמים תוכנות מזיקות, או שנעשים ניסיונות ל-Phishing, כלומר לדליית מידע ופרטים אישיים חסויים מבית העסק.

סיכון נוסף הוא הרוגלה (Spyware) הנמצאת לעתים קרובות בתוכנות חינמיות.

במקרים אלו עיקר הבעייתיות נובעת מהעומס שמטילה הרוגלה על המערכת. הרוגלה עלולה לגרום לנזק נוסף מכיוון שהיא אף אוספת מידע מהמשתמש ומעבירה אותו לידי יוצרי התוכנה.

ניהול סיכונים בפרויקט

אמצעי אבטחה

כל הסכנות המפורטות לעיל עלולות לגרום נזק רב לבית העסק, ועל כן מומלץ מאוד לדאוג מראש לשירותי גיבוי וגם שירותי אבטחת מידע. הצעד הבסיסי ביותר שיש לנקוט בו הוא כמובן תדרוך מלא של העובדים באשר לסכנות שפורטו.

יש לוודא כי העובדים אינם פותחים קבצים ממקור לא ידוע וכי הם מוודאים כי תוכנות המחשב שלהם ותוכנות האנטי-וירוס שלהם מעודכנות. כדאי גם להתייעץ עם מומחים לאבטחת מידע ולבסס מדיניות ברורה שתקבע זמנים קבועים להחלפת סיסמאות.

בנוסף לאמצעים אלו, כל בית עסק צריך לוודא שיש בידו כלים בסיסיים שיסייעו לו בעת צרה. מלבד האנטי-וירוס וחומת האש (Firewall) המוכרות, כדאי לוודא שהמידע מאובטח וכי מדי יום מתבצע גיבוי למידע הקיים.

קיימות חברות אבטחה שונות המציעות שירותי גיבוי בענן לעסקים והצפנה שמטרתן שחזור של נתונים במקרה של אסונות שונים.

מומלץ מאוד גם להיעזר בתוכנות ענן שונות, המאפשרות לשמור באופן בטוח על המידע. תוכנות הענן מאפשרות שמירה שאינה תלויה בחוֹמרה פיזית, כגון דיסקים שונים, העלולים להיהרס או להיעלם. לסיכום, על מנת לוודא כי בית העסק מוגן, כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום שיידע לבנות את תוכנית אבטחת המידע המתאימה ביותר.

סיכום

ניהול סיכונים הוא מרכיב קריטי בשמירה על פעילות עסקית תקינה והגנה על מידע רגיש. בעידן דיגיטלי המאופיין באיומי סייבר מתקדמים ובכשלים טכנולוגיים, יש להטמיע נהלים ואמצעים הכוללים תוכנות אבטחה, גיבוי יומי ושימוש בשירותי ענן מאובטחים. ארגונים המעוניינים לשמור על יציבות, אמינות ויעילות תפעולית צריכים לכלול שירותי מחשוב לעסקים כחלק בלתי נפרד מתוכנית ההגנה שלהם.

יזמקו פרו מביאה ניסיון של למעלה מ־20 שנה במתן שירותי מחשוב, אבטחת מידע וניהול מערכות מידע לעסקים. החברה פועלת כשותפה טכנולוגית אמינה, עם צוות מומחים בפריסה ארצית, ותומכת בלקוחותיה באמצעות פתרונות מותאמים אישית שנועדו לשמור על רציפות תפעולית וביטחון מידע.

צרו קשר עוד היום, נשמח לעמוד לשירותכם.

ניהול סיכונים

שאלות נפוצות:

מהו ניהול סיכונים ולמה הוא חשוב לעסקים?

ניהול סיכונים כולל זיהוי, הערכה ותגובה לאיומים כמו תקיפות סייבר, תקלות ותקלות רגולטוריות. מחקרים מראים שארגונים שמטפלים בסיכונים נהנים מיתרון תחרותי, אמינות גבוהה יותר ומשותפים עסקיים עם ביטחון רב יותר. ניהול סיכונים מסייע לחקור אירועים קודמים, ללמוד מהם ולהפחית סיכונים עתידיים באמצעות תכנון והיערכות נכונה.

אילו סוגי סיכונים קיימים בסביבת עבודה דיגיטלית?

בעידן הדיגיטלי, ארגונים מתמודדים עם סיכונים כמו התקפות רנסום וור, פישינג, וירוסים, תוכנות ריגול ואפילו סיכוני פנים כמו טעויות אנוש ושימוש לא בטיחותי במכשירים. לדוגמה, על פי IBM ישנם אינספור אירועים שנובעים מטעויות אנוש ומייגעים 95% מההפרות, מה שמדגיש את חשיבות תהליכים ונהלים שמפחיתים סיכונים.

כיצד ניתן לצמצם את הסיכונים בארגון ומי צריך לבצע אותו?

להפחתת סיכונים בארגון מומלץ להטמיע תוכנת אנטי‑וירוס עדכנית, מדיניות סיסמאות חזקה, גיבויים אוטומטיים, והדרכת עובדים על זיהוי איומים כמו פישינג וטעויות אנוש. ניהול הסיכונים צריך להתבצע על ידי מומחי אבטחת מידע או יועצי IT בשיתוף מנהלים. מומלץ לעשות סקר סיכונים ולעדכן את התוכנית באופן שוטף ולהתאים אותה לשינויים טכנולוגיים ולאיומים עכשוויים.

מה תפקיד הענן בניהול סיכונים?

שימוש בענן מאפשר לשמור נתונים מחוץ לאתר הפיזי, מה שמפחית את התלות בחומרה ומפחית סיכוני אסונות. שירותי ענן תומכים בהצפנה חזקה (AES‑256), גיבוי רדונדנטי וגישה גלובלית לשחזור מהיר במקרה הצורך. כמו כן, הענן מאפשר לעמוד בדרישות רגולטוריות ולקבל הודעות אוטומטיות על איומים בזמן אמת, מה שמאפשר תגובה מהירה ומושכלת.

הקראת המאמר לאנשים עם מוגבלות:

יזמקו לוגו

יזמקו שירותי מחשוב לעסקים

יזמקו פרו היא חברה מובילה בתחום שירותי מחשוב לעסקים בישראל. החברה פועלת משנת 1972 ומעניקה מגוון רחב של שירותים, החל מתמיכה שוטפת ועד לפרויקטים מורכבים. צוות החברה כולל אנשי מקצוע מוסמכים ומנוסים, בעלי ידע וניסיון רב בתחום המחשוב. החברה חרטה על דגלה מתן שירות איכותי ומקצועי, תוך התאמה לצרכים הייחודיים של כל לקוח.

שתפו את המאמר לאדם שחייב לקרוא:
לקביעת פגישת ייעוץ ללא עלות!
יזמקו פרו פופ אפ צור קשר
פתיחת קריאת שירות
הכניסו פרטים ונשוב בהקדם
יזמקו פרו פופ אפ צור קשר
יש שאלה?
צרו קשר
הכניסו פרטים ונשוב בהקדם